
מתכון לגלידת בננות מקורמלות
במתכון המיוחד הזה של דייויד לייבוביץ נעשה שימוש במרכיבים שלא תמיד יש בכל בית,
חלב קוקוס – ניתן היום לקנות בכל סופר מרקט אבל ניתן להחליף אותו בשמנת אם תרצו.
סוכר דקלים – ניתן לקנות בחנויות מתמחות או להחליף בכל סוג סוכר אחר. סוגי סוכר שונים יכולים לתרום טעמים שונים לגלידה ושווה להתנסות .
טיפ – תוספת של מעט הל יכולה לשדרג את הגלידה למי שאוהב את הטעם.
להכין גלידת בננות מקורמלות- זה לא תמיד קל, אם צריך להקפיא את המכונה שלכם 12 שעות מראש- קבלו כמה עצות שילמדו אתכם כיצד. לחצו כאן >>
מרכיבים
- בננות בשלות חתוכות - 600 גרם
- סוכר דקלים - 3/4 כוס
- חלב קוקוס - 500 מ
- רום כהה - 1 כף
- תמצית וניל - 1/2 כפית
- קורט מלח
- אופציה – מעט מיץ לימון
הוראות הכנה
- בסיר רחב לבשל יחד סוכר עם רבע מכמות חלב הקוקוס עד שהכל חלק ומבעבע.
- הוסיפו את הבננות והמלח. המשיכו לבשל עד שהבננות רכות ומבושלות לגמרי. בערך כחמש דקות.
- הסירו את הסיר מהאש והוסיפו את שארית חלב הקוקוס והוניל.
- טעמו את התערובת , אם היא מתוקה מדי הוסיפו מעט מיץ לימון.
- רסקו את התערובת בבלנדר או מעבד מזון וצננו היטב.
- העבירו למכונת גלידה והמשיכו לפי הוראות היצרן.
- מכיוון שזו גלידה ביתית ללא חביצה ( ביצים ) היא תקפא ותהיה קשה מאוד במקפיא. מומלץ להוציא אותה כחמש דקות לפני ההגשה על מנת שתגיע למרקם הרצוי.
רוצים להכין גלידה מקצועית בבית לחצו כאן >>