
מתכון לגלידת שוקולד וחמאת בוטנים
יאמי.. שוקולד וחמאת בוטנים.
מתכון נהדר שמצאתי בבלוג חו"ל וישר רצתי לתרגם לכם כדי שתכינו איתי.
המקור מהבלוג brown eyed baker – כאן
במתכון המקורי השתמשו בחטיפים של חברת REESES . כאן בארץ תצטרכו לאלתר או לבקש מחברים שיביאו מחו"ל.
הכנת גלידת שוקולד וחמאת בוטנים אמורה להיות כיפית במיוחד, אך כדי שהיא תצליח צריך להשתמש בכלים הנכונים. אם ברשותכם מכונת גלידה שצריך להכניס להקפאה ל-12 שעות- קבלו מספר טיפים שיעזרו לכם לקבל תוצאות טובות יותר. לחצו כאן >>
מרכיבים
- שמנת - 2.5 כוסות
- קקאו - 3 כפות
- שוקולד - 150 גרם
- חלב - 1 כוס
- סוכר - 3/4 כוס
- חלמונים - 5
- תמצית וניל - 1/2 כפית
- ממתקי חמאת בוטנים – שוקולד. קצוצים - 20
- חמאת בוטנים - 1/2 כוס
- סוכר חום בהיר - 1/4 כוס
- סירופ תירס - 2 כפות
הוראות הכנה
- בסיר מחממים יחד 1 כוס שמנת וקקאו.
- מערבבים טוב , מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד ( קצוץ דק) + 1 כוס שמנת
- בסיר שני מחממים יחד חלב + סוכר + מלח . בקערה טורפים את החלמונים ולאט שופכים עליהם מהחלב החם. מחזירים לסיר וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שמסמיך.
- מערבבים את שתי התערובות יחד ( שמנת / קקאו + חלב / ביצים) . מוסיפים תמצית וניל ומצננים היטב.
- מכינים את תערובת חמאת הבוטנים – מערבבים את כל המרכיבים בסיר קטן ומחממים עד שהסוכר נמס .
- את תערובת השמנת שהצטננה מעבירים למכונת גלידה וממשיכים לפי הוראות היצרן.
- בשתי הדקות האחרונות מוסיפים לגלידה את ממתקי החמאת בוטנים.
- לתוך קופסא או כלי הגשה מוזגים בשכבות – פעם גלידה ופעם מתערובת חמאת הבוטנים. מסיימים בשכבה העליונה עם גלידה.
רוצים להכין גלידה מקצועית בבית לחצו כאן >>
מאוד טעים ו
תודה