
מתכון לסורבה מנטה וסורבה בזיליקום
המתכון לסורבה מנטה וסורבה בזיליקום מתאים לכ5 כוסות גלידה
(המתכון רשום בהתייחסות למנטה אך הכמויות ואופן ההכנה זהה גם בשימוש בבזיליקום).
הכנת סורבה היא בדרך כלל מהנה, אבל לא תמיד זה כל כך פשוט... אם יש לכם מכונת גלידה שצריך להקפיא מראש- הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להצליח להכין בה גלידה מעולה. לחצו כאן >>
מרכיבים
- מים - 1/2 2 כוסות
- סוכר - 1/4 כוס
- תפוחים ירוקים חתוכים - 4
- בזיליקום או עלי מנטה - 2-3 כוסות
- מיץ תפוחים - 1/2 כוס
- מיץ לימון סחוט טרי - 3/4 כוס
הוראות הכנה
- בסיר בינוני, מביאים את המים והסוכר לרתיחה. מוסיפים את התפוחים ומבשלים על אש בינונית במשך כ2-3 דקות, או עד שהתפוחים מתפרקים בקלות עם כפית עץ. מוסיפים את עלי המנטה, מכסים את הסיר, מסירים אותו מהחום ומאפשרים לו לנוח במשך 10 דקות. מניחים את תערובת בבלנדר עד שהתערובת חלקה. מסננים דרך מסננת עדינה לתוך קערת מתכת, מערבבים ביחד במיץ הלימון ומיץ התפוחים , ומאפשרים לתערובת להתקרר במקרר, או מעל קערה גדולה יותר של מי קרח.
- יוצקים תערובת לתוך קערה של יצרנית גלידה ופועלים בהתאם להוראות היצרן. כאשר הסורבה קפואה (היא עדיין תיראה רכה למדי), מעבירים למיכל אחסון, מכסים בחוזקה ומקפאים עד שהם מוכנים לשרת..
- לפני ההגשה, מקשטים עם של עלי מנטה (או בזיליקום אם הכנתם סורבה בזיליקום).
ובתאבון!!!
רוצים להכין גלידת בוטיק בבית לחצו כאן >>