מתכון לגרניטה אבטיח
גרניטה היא למעשה סוג של ברד שמקורו באיטליה. בדרום היא מוגשת במרקם גס יותר ובצפון היא עדינה והקרח במרקם עדין יותר.
למעשה אנו יוצרים כאן גושי קרח קטנים בטעם נהדר של אבטיח ואין קינוח יותר ישראלי, קיצי ומפנק מזה.
כדאי ואפילו רצוי וכייף להתנסות במבחר של מתכוני גרניטה שונים, לגלות את השילובים השונים ולבחור מה הכי אהוב עליכם בכל עונה.
כיף להכין גרניטת אבטיח, אך זה עלול להיות קצת מסובך... אם מכונת הגלידה שלכם דורשת הקפאה ממושכת מראש, הנה כמה עצות לשימוש בה בהצלחה. לחצו כאן >>
מרכיבים
- אבטיח – הכל כולל הכל. זאת אומרת שהמישקל מתייחס גם לקליפה וגם לתוכן. - 3 קילוגרמים
- סוכר - 1/2 כוס או מעט פחות אם רוצים
- מיץ מלימון סחוט טרי - 2 כפות
- למבוגרים בלבד! וודקה כאופציה לשידרוג. - 4 כפות
הוראות הכנה
- קודם כל מקלפים את האבטיח וחותכים לחתיכות קטנות שיהיה קל לרסק.
- מוסיפים את הסוכר . ניתן להמס אותו במעט מים קודם או להוסיף ישירות לאבטיח
- מוסיפים גם לימון + וודקה ( לא חובה)
- מרסקים הכל טוב טוב טוב במעבד מזון או בלנדר
- למי שיש מכונת גלידה – שופכים את התערובת למכונה וממשיכים בהכנה לפי הוראות היצרן עד למרקם שרצוי לנו
- למי שאין מכונה – מעבירים לתבנית שטוחה .מכסים בניילון נצמד ומקפיאים.
- אחרי שהתערובת לפחות חצי קפואה כבר אפשר לערבב שוב ולשבור את הקרח לגושים קטנים.
רוצים להכין גלידת בוטיק בבית לחצו כאן >>