- עבור: לכל המשפחה
מתכון לגלידת מלפפונים עם סטיביה – במכונת Unold
מתכון זה מכיל סטיביה, זהו תחליף לסוכר. כשרוצים להחליף סוכר בסטיביה יש לפעול על פי יחס של 1/10 ממשקל הסוכר (לדוגמא במקום 100 גרם סוכר השתמשו ב10 גרם סטיביה).
שימו לב שישנן גלידות שלא ניתן להחליף בהן את הסוכר בסטיביה, לדוגמא- גלידת שוקולד (בה הסוכר והשומן מצויים בקוביות השוקולד) וגלידת וניל (בה הסוכר משמש כנושא טעם).
מרכיבים
- מלפפונים - 2
- מיץ לימון - 4 כפות
- שמן חמניות - 2 כפות
- שמן זית - 2 כפות
- שמיר קצוץ דק - 4 כפות
- סטיביה - 6 גרם
- ג'לטין מתמוסס במים קרים - 2 שקיקים
- חלבוני ביצה - 4
- מלח ופלפל לטעם - מעט
הוראות הכנה
- קלפו את המלפפונים וחתכו אותם לחצי.
- גרפו את הגרעינים וחתכו דק את החתיכות הגדולות.
- ערבבו באמצעות מיקסר ידני.
- הוסיפו את המרכיבים האחרים למעט חלבוני הביצה וערבבו.
- הוסיפו מעט מלח לחלבונים ושקשקו עד להגעה למרקם קרמי.
- הכניסו את החלבונים לתערובת המלפפונים, ערבבו בתנועת קיפול באמצעות מקציף.
- הכניסו למכונת הגלידה והקפיאו כ-30-40 דקות.
בתיאבון!