
מתכון לגלידת טירמיסו – ללא מכונה
התוצר של המתכון לגלידת טירמיסו הוא 2 כוסות
מרכיבים
- חלב מרוכז ממותק קר - 400 מ
- שמנת מתוקה קרה - 2 כוסות
- תמצית וניל - 1 כפית
- מים חמים - 2 כפות
- אבקת אינסטנט אספרסו - 1 כף
- בישקוטים מרוסקים - ½ כוס
- שוקולד קצוץ - ¼ כוס
הוראות הכנה
- בקערה קטנה יש להמיס את אבקת האינסטנט אספרסו במים,ולשמור בצד.
- מקציפים את השמנת מתוקה במיקסר המצויד במקציף (או באמצעות מערבל יד) עד שמקבלים קצפת "כבדה".
- מורידים מעט את מהירות ההקצפה ומוסיפים את החלב המרוכז(חשוב שהיה קר) לקצפת. כעט נערבב את התמצית וניל עם שאר התערובת.
- לאחר מכן, נעלה שוב את מהירות המיקסר עד שנקבל מרקם יותר "עבה וכבד"
- עכשיו כשהבסיס לגלידה מוכן, יש להוסיף לתערובת את הקפה המומס ולערבב במהירות בינונית עד שהצבע נהיה אחיד.
- לבסוף, יש להכניס את הבישקוטים ואת השוקולד.
- יש להקפיא לפחות 4 שעות או לילה לפני ההגשה… ובתאבון!
רוצים להכין גלידה מקצועית בבית לחצו כאן >>