מתכון לגלידת וויסקי שוקולד
למי שאוהב וויסקי וגם שוקולד וגם גלידה , בקיצור כל הדברים הטובים יחד. חגיגה!
הכנת גלידת וויסקי שוקולד אמורה להיות כיפית במיוחד, אך כדי שהיא תצליח צריך להשתמש בכלים הנכונים. אם ברשותכם מכונת גלידה שצריך להכניס להקפאה ל-12 שעות - קבלו מספר טיפים שיעזרו לכם לקבל תוצאות טובות יותר.
לחצו כאן >>
מרכיבים
- חלמונים - 4
- וויסקי - 1/4 כוס
- סוכר - 1/2 כוס
- שמנת מתוקה - 1/2 1 כוסות
- מקל וניל או תמצית איכותית - 1
- שוקולד קצוץ דק - 100 גרם
הוראות הכנה
- לטרוף יחד בקערה חלמונים+ וויסקי+ 1/4 כוס סוכר ולהניח בצד
- לשים בסיר קטן שמנת+וניל+1/4 כוס סוכר+שוקולד ולחמם עד שהשוקולד נמס לגמרי
- לערבב תוך השוואת טמפרטורות עם החלמונים, כלומר- להעביר מעט מהתערובת החמה לחלמונים ולערבב מהר ואז עוד קצת. ככה לא תצא לנו חביתה אלא החלמונים יתחממו בהדרגה.
- אחרי שהעברנו בערך שליש הם כבר מספיק חמים ואפשר לשפוך את כל מה שנשאר בבת אחת.
- להחזיר את הסיר לאש קטנה ולחמם בזהירות עד שמסמיך קצת
- לצנן במקרר 45 דקות
- להעביר למכונת גלידה ולהמשיך לפי הוראות היצרן או
- להעביר לתבנית ולמקפיא. כדאי לערבב לפחות פעמיים במהלך ההקפאה כדי להגיע למרקם יותר קרמי.
- אופציה – להחליף שוקולד בליקר קלואה
רוצים להכין גלידה מקצועית בבית לחצו כאן >>




