
מתכון לגלידת בטטה
מתוך "על השולחן"
קרדיט לשף קונדיטור מוטי יוסף
מתכון לגלידה יוצאת דופן ומעוררת עניין,אין ספק שאם תגישו אותה תרוויחו מיד שני דברים –
הראשון והעיקרי הוא כמובן גלידה מצוינת וטעימה,
השני הוא נושא שיחה מסביב לשולחן וחוויה שהאורחים שלכם לא ישכחו כלכך מהר.
אז מה צריך ?
____
הכנת גלידת בטטה בהצלחה עלולה להיות תהליך קצת מאתגר... אם המכונה שלכם דורשת 12 שעות הקפאה מראש, קחו כמה טיפים שיעזרו לכם לעשות זאת. לחצו כאן >>
מרכיבים
- שמנת מתוקה - 480 מ
- סוכר - 180 גרם
- ג'ינג'ר טחון טרי - חצי כפית
- חלמונים - 8
- מחית בטטה מבושלת. - 450 גרם
- קינמון טחון - 15 גרם
הוראות הכנה
- בסיר קטן מרתיחים את השמנת עם סוכר וג'ינג'ר. שימו לב לרתיחה שלא תישרף השמנת.
- טורפים את החלמונים טוב טוב בעזרת מטרפה ידנית, ותוך כדי כך יוצקים מעט מהשמנת החמה על הביצים
- כדאי לערבב במרץ כדי שלא נקבל ביצים מבושלות !. מערבבים היטב ויוצקים את יתרת השמנת.
- מבשלים את התערובת מעל להבה נמוכה, תוך כדי עירבוב, עש שמתחילות לעלות בועות קטנות. להיזהר בשלב הזה – אין צורך להרתיח !!
- מקררים מיד מעל קערה עם קרח כדי להפסיק את הבישול בזמן.
- מסננים, ומוסיפים את מחית הבטטה והקינמון. מערבבים טוב את כל החומרים יחד.
- עכשיו יש שתי אפשרויות –
- למי שיש מכונת גלידה , מקפיאים במכונת גלידה, כ- 30 דקות, או עד לצמיגות הרצויה.
- למי שאין מכונת גלידה , אפשר להעביר את הכל לתבנית ולהכניס למקפיא.
- אחרי חצי שעה בערך , מוציאים מהמקפיא ומערבבים טוב כדי לשבור את הקרח שנוצר לגושים קטנים ומקפיאים שוב.
- ככל שנערבב ונשבור את הקרח יותר פעמים תתקבל לנו גלידה יותר רכה ונעימה בפה.
רוצים להכין גלידה מקצועית בבית לחצו כאן >>
מעניין ומפתיע