
מתכון לגלידת פקאן-קרמל קראנץ’
מי אמר שאי אפשר לקבל את כל הדברים הטובים יחד ?
מי החליט שצריך לבחור ?
הכייף הכי גדול בלהכין לבד גלידה ביתית הוא שאני מחליטה מה בדיוק בא לי לאכול ואת זה אני עושה.
היום למשל התחשק לי פקאנים וגם קרמל קראנצ'י שיתפצפץ לי בפה.
המתכון קצת ארוך ומחולק לשלושה שלבים אבל אני מבטיחה שכל שלב ממש קל להכנה !
יאמי! גלידת פקאן-קרמל קראנץ' היא בחירה מעולה! אך רגע לפני שאתם רצים להכין אותה - אם המכונה שלכם דורשת הקפאה מראש - הנה כמה טיפים שמלמדים איך לצלוח את התהליך. לחצו כאן >>
מרכיבים
- שיבולת שועל מהירת הכנה - 3/4 כוס
- אגוזי פקאן קצוצים - 1 כוס
- קמח - 1/4 כוס
- סוכר - 2 ו-1/4 כוסות
- חמאה מומסת - 1/4 כוס
- חלב - 3 כוסות
- חלב ממותק - 1/2 כוס
- מלח - 1/2 כפית
- חלמונים - 4
- שמנת - 4 כוסות
- וניל - 2 כפיות
הוראות הכנה
- פרק ראשון – הכנת הקראנץ'
3/4 כוס שיבולת שועל מהירת הכנה
1 כוס אגוזי פקאן קצוצים טוב
1/4 כוס קמח
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס חמאה מומסת - מערבבים הכל יחד . משטחים בתבנית אפיה ומכניסים לתנור חם ב 350 מעלות ל 15 דקות.
- מוצאים ומצננים טוב טוב ואז… מרסקים לחתיכות בגודל שתרצו – גדול יותר או קטן יותר, זה תלוי בכם.
- פרק שני – הכנת הגלידה
2 כוסות סוכר
3 כוסות חלב
1/2 כוס חלב ממותק
1/2 כפית מלח
4 חלמונים - בסיר על אש נמוכה מערבבים יחד הכל חוץ מהחלמונים. שימו לב ! לא להרתיח !
- מקציפים את החלמונים ומערבבים לאט עם התערובת החמה. ממשיכים לבשל עד שמסמיך מעט.
4 כוסות שמנת
2 כפיות וניל - לצרף לתערובת החלמונים אחרי שהורדנו אותה מהאש. לקרר את התערובת היטב.
- להעביר למכונת גלידה ולהמשיך לפי ההוראות.
- למי שאין מכונת גלידה – אפשר להעביר לתבנית ולהקפיא .
- פרק שלישי ואחרון
- כשהגלידה מוכנה , כל אחד לוקח לעצמו מנה גדולה ומפזר מלמעלה סירופ קרמל וקראנץ!
רוצים להכין גלידת בוטיק בבית לחצו כאן >>