
- עבור: לכל המשפחה
מתכון לגלידת קיווי עם סטיביה – במכונת Unold
מתכון זה מכיל סטיביה, זהו תחליף לסוכר. כשרוצים להחליף סוכר בסטיביה יש לפעול על פי יחס של 1/10 ממשקל הסוכר (לדוגמא במקום 100 גרם סוכר השתמשו ב10 גרם סטיביה).
שימו לב שישנן גלידות שלא ניתן להחליף בהן את הסוכר בסטיביה, לדוגמא- גלידת שוקולד (בה הסוכר והשומן מצויים בקוביות השוקולד) וגלידת וניל (בה הסוכר משמש כנושא טעם).
מרכיבים
- קיווי בשל - 10 יחידות
- סטיביה - 20 גרם
- רסק תפוחים - 4 כפות
- מיץ תפוחים - 500 מיליליטר
- חלבוני ביצה - 4
- מיץ לימון - 2 כפות
הוראות הכנה
- קלפו את הקיווי, חתכו אותם לחתיכות קטנות והכניסו לקערה עמוקה.
- הוסיפו את הסטיביה, רסק התפוחים ומיץ התפוחים.
- רסקו באמצעות מיקסר ידני.
- שקשקו את החלבונים יחד עם מיץ הלימון עד להגעה למרקם קרמי.
- הוסיפו את החלבונים לתערובת הקיווי וערבבו היטב.
- הכניסו את המרכיבים למכונת הגלידה והקפיאו כ-40 דקות.
בתיאבון!