
מתכון לגלידת קפה
גלידת קפה – דייויד לייבוביץ
רוצים כבר להכין את גלידת הקפה המושלמת?
אם יש לכם מכונת גלידה שצריך להקפיא מראש- קחו כמה טיפים שיעזרו לכם להגיע לתוצאה מעולה. לחצו כאן >>
מרכיבים
הוראות הכנה
- לחמם חלב+סוכר+פולי קפה+מלח+ 1/2 כוס שמנת. לא להרתיח ! אחרי החימום להשאיר בטמפרטורת החדר לשעה.
- בקערה נקיה להכניס את השמנת שנותרה ומעליה מסננת עדינה.
- לחמם שוב את החלב עם הקפה( עד שעולים אדים ! לא להרתיח ). בקערה לטרוף את החלמונים ואז לאט למזוג עליהם את החלב החם. חשוב לטרוף כל הזמן כדי שהחלמונים יתחממו אך לא יתבשלו.
- להחזיר את החלמונים+חלב לסיר ולהמשיך לחמם על אש בינונית תוך כדי ערבוב וגירוד תחתית הסיר עד שהתערובת מתעבה מספיק.
- למזוג את התערובת הזו דרך המסננת לקערה עם שארית השמנת . ללחוץ על פולי הקפה כדי להפיק מהם מקסימום טעמים ואז להיפטר מהם. להוסיף תמצית וניל וקפה טחון.
- לקרר את התערובת היטב במקרר ואז להעביר למכונת הגלידה ולהמשיך לפי הוראות היצרן.
רוצים להכין גלידת בוטיק בבית לחצו כאן >>