
מתכון לגלידת פרפה קלבדוס (ברנדי) תפוחים – במכונת Unold
הבסיס של הפרפה כולל תערובת חלבון ביצה וסוכר אותם מבשלים בבישול בן מארי, מערבבים ומקפיאים יחד עם מרכיבים נוספים על מנת להגיע למרקם של גלידה קרמית במיוחד.
מרכיבים
- תפוחים - 375 גרם
- לימון - 1
- קלבדוס/ ברנדי תפוחים - 2-3 כפות
- ביצה - 1
- חלמון ביצה - 1
- סוכר - 75 גרם
- שמנת מתוקה - 250 גרם
הוראות הכנה
- קלפו את התפוחים וחתכו אותם לקוביות קטנות.
- סחטו את הלימון וערבבו את התפוחים עם מיץ הלימון.
- הוציאו מהתערובת כפית אחת של תפוחים חתוכים ושמרו בצד.
- את שאר התפוחים רככו ומעכו בבישול עם מעט מים.
- שקשקו את הביצים והסוכר בבן מארי וצננו.
- הוסיפו את התפוחים המעוכים לתערובת הביצים והסוכר.
- טרפו את השמנת והוסיפו גם אותה.
- הכינו את הגלידה במכונה.
- הוסיפו לגלידה המוכנה את התפוחים הטריים ששמרתם בצד ואת הברנדי.
- מומלץ להגיש לצד ענבי שועל או רוטב אוכמניות.
בתיאבון!