
מתכון לגלידת פטל נפלאה- ללא מכונה
מרכיבים
- פטל טרי - 1.5 כוסות
- שמנת מתוקה - 1 ורבע כוסות
- חלב מרוכז ממותק - 3/4 כוס
- תמצית וניל - כפית
הוראות הכנה
- ערבבו בקערה את החלב המרוכז יחד עם תמצית הוניל.
- הכניסו לבלנדר את הפטל ורסקו עד לכדי קבלת מחית.
- סננו במסננת את המחית להוצאת הגרעינים. הניחו את מחית הפטל המסוננת בקערה בצד.
- הקציפו את השמנת. הכניסו מעט מהשמנת המוקצפת לקערת החלב המרוכז וערבבו, לאחר מכן הוסיפו את שאר השמנת וערבבו עד לקבלת מרקם קרמי מוקצף.
- שפכו לתבנית אפייה 20X10 ס"מ, הוסיפו כ-6 כפות מחית פטל וערבבו.
- כסו את התבנית בניילון נצמד או הכניסו אותה לשקית פלסטיק אטומה.
- הקפיאו במשך 3-5 שעות, עד להתמצקות התערובת והפיכתה לגלידה נפלאה.
בתיאבון!
רוצים להכין גלידת בוטיק בבית לחצו כאן >>