
- עבור: לכל המשפחה
מתכון לגלידת ליקר אמרטו – במכונת Unold
גלידה שמתקבלת כחלקה ורכה במיוחד בזכות הערבוב הרציף של מכונת הגלידה.
מבוסס על המתכון להכנת גלידת וניל בסיסית חלקה, בתוספת ליקר אמרטו.
מרכיבים
- חלב - 350 מיליליטר
- שמנת מתוקה - 500 מיליליטר
- מקל וניל - 1
- מלח - קורט
- חלמונים - 4
- סוכר - 6 כפות
- אמרטי (עוגיות מקרוני שקדים) - 250 גרם
- ליקר אמרטו - 2-3 כפות
הוראות הכנה
- חממו את החלב והשמנת.
- סדקו את מקל הוניל והכניסו את תכולתו לתערובת.
- הוסיפו מלח וערבבו.
- בכלי נפרד שקשקו את החלמונים יחד עם הסוכר.
- הוסיפו בהדרגתיות את תערובת החלב החם לחלמונים.
- צננו את התערובת כ-24 שעות במקרר.
- הכינו את הגלידה במכונת הגלידה.
- פוררו לתוך הגלידה המוכנה את עוגיות האמרטי.
- הוסיפו את ליקר האמרטו.
- ערבבו היטב.
בתיאבון!