טיפים להכנת גלידה במכונה פשוטה

טיפים להכנת גלידה במכונת גלידה פשוטה (כזאת שצריך לשים במקפיא ללילה)

אם רכשתם מכונה שצריך להכניס למקפיא ללילה לפני ההכנה, הגעתם למקום הנכון.
ראשית, אני משתתף בצערכם... אך אל יאוש! אני אעזור לכם לשפר את הביצועים של המכונה במספר טיפים קלים לביצוע.

גם אני לפני 30 שנה רכשתי מכונת גלידה שצריך להכניס למקרר למשך לילה שלם. אחרי שחלמתי על הגלידה הכי טובה ומשובחה, כל מה שיצא לי למחרת היה מיץ גלידה. הייתי עני מרוד (אפילו כסף לבגדים לחתונה לא היה לי), אך הייתה לי חברה נפלאה שביחד בבית אימה רקחנו גלידות בעזרת המכונה הארורה.

ועכשיו לטיפים:
1 . כוונו את המקפיא להקפאה החזקה ביותר, הכניסו את המיכל ל-12 שעות, לא פחות.

2 . הכי הכי חשוב, השתמשו בחומרים מקוררים היטב להכנת הגלידה. אם המתכון דורש בישול של המרכיבים - הכניסו אותם למקרר עד שיתקררו לחלוטין, ורק אז תכניסו למכונה (אם לא תעשו זאת צפויה לכם תבוסה בטוחה).

3. שפכו למכונה תערובת בכמות של לא יותר ממחצית הכלי, אפילו פחות. בתהליך הכנת הגלידה נכנס אוויר לתמיסה והנפח עולה (המיכל לא יכול להקפיא כמות גדולה של נוזל).

4. הניחו את המכונה במקום קריר. אם ניתן לכסות את המכונה, אפילו בקופסת קרטון, זה יעזור לקור שלא לברוח.

5. במידה וההקפאה במכונה הסתיימה אך הגלידה עדיין לא מוכנה, הכניסו למקפיא ובחשו מידיי פעם.

בקיצור... זו לא קייטנה.
היום כבר יש מכונות גלידה מקצועיות עם קירור עצמי שלא צריך להכניס למקפיא.
חלק מהן תוכלו למצוא ממש כאן >>.

בהצלחה!

והמשך הסיפור שלי -
לאחר שלא ממש הצלחנו להכין גלידה עם המכונה המעפנה, החלטתי לפרק את המכונה ולשפר אותה ע״י החלפת החומר הקופא בתוך המכונה לחומר בעל קיבולת חום גדולה יותר.
זו הייתה אחת ההרפתקאות היותר מביכות שהיו לי... החומר החדש גלש ונזל במקרר של אמא של חברה שלי, היום אישתי האהובה, והייתי צריך לנקות אותו. מאז גלידה לא יצאה מהמכונה שלנו... רק לאחר שנים, עוד לפני שהיה ניתן לרכוש מכונות גלידה ביתיות מקצועיות בארץ, חבר הביא לי מכונה מארה״ב, 220 וולט כמובן. זו הייתה המכונה המקצועית הראשונה שלי, אמנם היא הגיע קצת דפוקה אך שירתה אותנו במשך 18 שנה.

היום לאחר לבטים רבים אנו משתמשים ב'רולס רויס' של מכונות הגלידה הביתית:

ונהנים מגלידה טעימה ובריאה (עד כמה שגלידה יכולה להיות...).

לחצי כאן לפרטים נוספים ורכישת מכונת גלידה או צלצלי אלינו 08-9364540

 

למי שרוצה להתקדם ריכזנו 3 מכונות מקצועיות ביתיות נפוצות

מקצועית וזולה 

מכונת גלידה ICM700A

המכונה זולה ביחס למכונות בעלות מדחס, אך עושה עבודה לא פחות טובה, בזכות המערכת הטרמואלקטרית שלה. 
משך הכנת הגלידה במכונה: בין 50 ל-70 דקות.

מפרט טכני

מיכל גלידה בנפח 0.7 ליטר. 
קערה פנימית מחומר מונע הדבקות, קלה לניקוי.
-מערכת קירור טרמואלקטרית ששומרת על טמפרטורה נמוכה ומבטיחה הקפאה רציפה של הגלידה עד 17- מעלות.
בידוד כפול לשמירה על קור לזמן ארוך.
הספק: 90W.
עוצמת הקפאה: עד 17- מעלות.
מיוצרת בסין.

לפרטים לחצו כאן >>

מקצועית ומשתלמת

מכונת גלידה נמוקס ג'לטיסימו Gelatissimo

מכונת גלידה נמוקס ג'לטיסימו מייצרת 1.7 ליטר של גלידה, סורבה, גרניטה ויוגורט קפוא בתוך מיכל הניתן לשליפה קלה.
המכונה קלה לשימוש – רק להפעיל, למזוג את הרכיבים לתוך המיכל ובתוך 30 עד 40 דקות תקבלו גלידה מדהימה.
המכונה נועדה לשימוש רצוף ומאפשרת לייצר בקלות בכל פעם טעם אהוב נוסף ולהתנסות בטעמים חדשים.
מה שהופך את המכונה למוצלחת הוא המערבל התחתון שלה (לעומת מערבל עליון בדגמים קודמים), אשר מגיע לכל התכולה וניחן בעמידות גבוהה יותר תודות להיותו מחובר לבסיס המכונה.
מערכת הקירור של מכונת הגלידה תואמת לתקני איכות סביבה המגנים על שכבת האוזון.

מפרט טכני

מתח: 220V/50Hz
הספק: 165W
קומפרסור: 4,10 סמ"ק
מנוע: אינדוקציה RPM 32
מיכל: קערת נירוסטה קבוע 1.7L
מיכל נשלף: קערת אלומיניום נשלפת 1.7L
כמויות הרכיבים לפני הכנה:1.1 ק"ג
זמן הכנה: 20 – 40 דקות
מידות: 38*27*22 ס"מ
משקל : 14 ק"ג

לפרטים לחץ כאן >>

המשוכללת ביותר

מכונת גלידה נמוקס NXT1

דגם מוקדם יותר של נמוקס, הג'לטו גרנד מייצרת 1.7 ליטר גלידה (כמות שיכולה להספיק בקלות ל6-8 אנשים) תוך 30 דקות.
בעל קערה קבועה וקערה נוספת נשלפת הניתנת לאחסון בקלות במקפיא.
היתרון של שתי הקערות הוא האופציה להכין שתי גלידות שונות בזו אחר זו ולהקפיאן במקביל.
מכשיר הגלידה מגיע עם מרית להוצאת התכולה מהמכונה בקלות.

מפרט טכני

מתח: 220-240V 50H
הספק: 165W
יחידת אוורור
יחידת קירור וערבוב
קערת נירוסטה קבועה: 1.7 ליטר
קערה נשלפת (אלומיניום): 1/7 ליטר
מקס' חומרים לפני הכנה: 1100 גרם
זמן הכנה: 30-40 דקות
גוף המכונה עשוי פלסטיק ABS. מיוחד לתעשיית המזון
מידות ר/ע/ג 27X38X24.5
משקל 12 ק"ג
אביזרים נלווים – כף לגלידה, קערה נשלפת נירוסטה.

לפרטים לחץ כאן >>

שינוי גודל גופנים
ניגודיות
בואו להכין גלידה ביתית מקצועית

למידע נוסף