
מתכון לגלידת תאנים ומנטה
שילובים לא שיגרתיים תמיד גירו את הדימיון ואת חוש הטעם שלי.
הפעם נתקלתי באתר שהציע שילוב שלדעתי הוא מאוד "ישראלי" – תאנים ומנטה.
אז אחרי שבדקתי וקצת שיניתי כך שיתאים לארץ שלנו קבלו אותו מתנה גם אתם.
מרכיבים
- קופסא או שפופרת של חלב ממותק - 1
- סוכר - 4 כפות
- תמצית וניל - 2 כפיות
- שמנת - 2 כוסות
- חלב - 1 כוס
- תאנים קלופות וקצוצות - 2 כוסות
- מיץ לימון סחוט טרי - 1/4 כוס
- מנטה טריה קצוצה - 2 כפות
הוראות הכנה
- 1 קופסא או שפופרת של חלב ממותק
- 2 כפות סוכר
- 2 כפיות תמצית וניל
- 2 כוסות שמנת
- 1 כוס חלב
- מערבבים הכל היטב . מכניסים למכונת גלידה וממשיכים להכין גלידה לפי הוראות היצרן.
- בינתיים. ..מערבבים יחד:
- 2 כוסות של תאנים קלופות וקצוצות
- 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות מנטה טריה קצוצה
- אחרי שהגלידה מוכנה , מעבירים אותה לכלי איחסון ומכניסים למקפיא לעוד 15 דקות שתתקשה מעט .
- מוציאים ומערבבים לתוך הגלידה את התאנים והמנטה.
- זוללים בהנאה גדולה !
- ( בעצם .. זו מן רמאות קטנה כי מדובר בגלידה וניל שאליה מוסיפים את התאנים והמנטה..)
רוצים להכין גלידה מקצועית בבית לחצו כאן >>
שלום רב,
בכל המתכונים יש שמנת. האם הכוונה לשמנת רגילה או מתוקה?
אודה על תשובתך.
תודה רבה
לאה רזניקוביץ
עם לא צויין מדובר בשמנת מתוקה
תודה נעדכן את כל המתכונים