
מתכון לגלידת מייפל פקאן – קרין גורן
מתכון נפלא של קרין גורן לגלידת מייפל פקאן, קל להכנה וטעים מאוד.
גלידת מייפל פקאן, הכי טובה ומשובחה! אבל... זה רק אם משתמשים בכלים הנכונים. אם ברשותכם מכונת גלידה שצריך להקפיא 12 שעות מראש, הנה כמה עצות שעשויות לעזור. לחצו כאן >>
מרכיבים
- שמנת מתוקה - 2 מיכלים (500 מ)
- חלב - 2 כוסות (280 מ)
- סירופ מייפל - 1 כוס
- חלמונים - 8
- פקאנים קצוצים - 2 כוסות
הוראות הכנה
- מרתיחים יחד בסיר קטן את החלב,השמנת וסירופ המייפל
- מפרידים ביצים – את החלבונים אפשר לשמור לעוגה אחרת או למרנג
- את החלמונים מערבבים בקערה עם שליש מהחלב שחיממנו כדי להשוות טמפרטורות.
- חשוב לזכור לטרוף טוב ומהר כדי שלא נקבל חביתה בטעות..
- מוסיפים את החלמונים והחלב לסיר עם שאר החלב ומבשלים על אש נמוכה עוד כשתי דקות עד שהכל מסמיך
- שמים את הסיר להצטנן טוב במקרר, אפילו כמה שעות.
- מעבירים את התערובת הקרה למכונת גלידה ומפעילים לפי הוראות היצרן.
- אחרי 20 דקות לפחות כשגלידה כבר קיבלה נפח ומרקם אפשר להוסיף את הפקאן .
- אם הגלידה לא מספיק קשה כדאי להעביר אותה לכלי נקי ולהכניס למקפיא לכמה שעות לפני ההגשה.
רוצים להכין גלידה מקצועית בבית לחצו כאן >>