
מתכון לגלידת טחינה
כן,כן, יש "חיה" כזו גלידה מטחינה...
הטחינה מספקת לנו מרכיב שהופך את הגלידה לקרמית בפה בזכות השומן הטיבעי שיש בה.
ואם נחשוב על זה עוד רגע חלווה הרי עשויה מטחינה והיא מתוקה ונפלאה ואהובה על ילדים ומבוגרים כאחד ,אז למה לא גלידת חלווה ?
שניה לפני שאתם מתחילים להכין את גלידת הטחינה, אם יש לכם מכונת גלידה שדורשת הקפאה מראש - כדאי שתקחו מאיתנו כמה טיפים שיעזרו לכם להכין את הגלידה בהצלחה. לחצו כאן >>
מרכיבים
- טחינה גולמית משובחת - 200 גרם
- שמנת מתוקה - 1 ליטר
- סוכר חום או לבן - 150 גרם
- דבש - 50 גרם
- מקל וניל או תמצית איכותית
- כוכבי אניס לטעם - 2-3
- חלמונים - 20
הוראות הכנה
- בסיר אחד לא גדול מרתיחים יחד- סוכר, דבש, שמנת, וניל ואניס. מערבבים הכל טוב כדי שכל הטעמים יתחברו אחד לשני.
- מוסיפים לאט לאט מעט מהתערובת לחלמונים ומערבבים להשוואת טמפרטורה , אם לא תערבבו במרץ אתם עלולים לקבל חביתה..
- אחרי שהוספתם בערך שליש מהשמנת החמה לביצים ניתן להניח שהן כבר בטמפרטורה חמימה מספיק ואפשר להוסיף את מה שנשאר בבת אחת.
- חשוב לערבב טוב כל הזמן !
- מוסיפים את הטחינה לתערובת ומערבבים.
- איזה טחינה ? זו שאלה מצוינת !
- כל אחד שתשאלו מכיר טחינה גולמית מסוג מסוים ונשבע שהיא הכי טובה בשוק.. הפתרון כמו במיקרים רבים הוא לטעום ולנסות עד שתמצאו את האחת שהכי טעימה לכם.
- שלב הבדיקה והניסוי יכול לקחת אתכם למקומות מופלאים וטעימים.
- מצננים את התערובת טוב טוב במשך כמה שעות או לילה במקרר. ומכניסים למכונת גלידה,
- ממשיכים לפי הוראות היצרן עד למרקם הרצוי לכם.
- למי שאין מכונת גלידה – אפשר להעביר לכלי ולהקפיא. כדאי להוציא אחרי כמה שעות ולערבב טוב !
רוצים להכין גלידת בוטיק בבית לחצו כאן >>