
מתכון לגלידת טחינה טבעונית
גם מתכון לגלידה וגם טיבעונית, רווח כפול !
בהכנת המתכון הזה אין שימוש במוצרים מהחי אלא רק מהצומח ולכן היא אידיאלית למי שמקפידה על תזונה טיבעונית וצימחונית.
הטחינה מעניקה כאן מרקם קרמי דמוי שמנת בזכות השומן הטבעי שיש בה ומתקבלת גלידה בטעם חלווה משגע.
מרכיבים
- חלב סויה בטעם רגיל או בטעם וניל - 2 וחצי כוסות
- סוכר - 1 כוס
- תמצית וניל (למי שבחר חלב סויה רגיל)
- מעט מלח
- טחינה גולמית - 250 גרם
הוראות הכנה
- לחמם את החלב עם הסוכר ותמצית וניל,לבחוש עד שהסוכר נמס טוב. אין צורך להרתיח רק לבשל קצת.
- לצנן מעט את התערובת ולהוסיף לה את הטחינה. לדאוג לערבב טוב כדי שהכל יתאחד.
- לבעלי מכונת גלידה –
- אפשר אחרי צינון התערובת להכניס אותה למכונה ולהפעיל לפי ההוראות עד שמגיעים למרקם הרצוי.
- למי שאין מכונת גלידה –
- אפשר להכניס את התערובת לתבנית ולהקפיא. .
- אפשר ואף רצוי להוסיף ולגוון בקישוטים כמו שערות חלווה דקות או שקדים בקרמל
- ובעצם כל דבר שאתם אוהבים כתוספת לגלידה שלכם.
רוצים להכין גלידה מקצועית בבית לחצו כאן >>