
מתכון לגלידת זביונה ועוגיות
זה מה שקרה יום אחד במטבח כשניסיתי לשחק במתכונים ולבדוק ממה אפשר להכין גלידה…
גלידת זביונה ועוגיות, הכי טובה ומשובחה! אבל... זה רק אם משתמשים בכלים הנכונים. אם ברשותכם מכונת גלידה שצריך להקפיא 12 שעות מראש, הנה כמה עצות שעשויות לעזור. לחצו כאן >>
מרכיבים
- חלב - 250 מי
- שמנת - 200 מי
- תמצית זביונה - 2 כפיות
- עוגיות מכל סוג – כתושות - 50 ג'
הוראות הכנה
- לערבב יחד סוכר,שמנת וחלב בסיר על אש קטנה
- להוסיף לתערובת תמצית זביונה או זביונה מוכנה בבית.
- לקרר את התערובת טוב במקרר
- למי שיש מכונת גלידה , להכניס את התערובת למכונת גלידה ל 25 דקות בערך,
- לעצור את מכונת הגלידה ולהוסיף את העוגיות לתערובת
- להמשיך במכונת גלידה עוד 10 דקות בערך עד שהכל מתגבש יחד.
- למי שאין מכונת גלידה – קצת יותר מסובך ודורש עבודה.
- יש להעביר את התערובת לתבנית ולהקפיא אותה טוב, להוציא ולערבב כך שכל הקרח ישבר.
- חוזרים על ההקפאה והעירבוב כמה פעמים עד שהתערובת נעשית קרמית ו"גלידתית".
- בעירבוב האחרון מוסיפים את שברי העוגיות.
רוצים להכין גלידה מקצועית בבית לחצו כאן >>