- עבור: לכל המשפחה
מתכון לסורבה אפרסק בורבון
מתכון ל-1 ליטר סורבה.
כיף להכין סורבה אפרסק, אך זה עלול להיות קצת מסובך... אם מכונת הגלידה שלכם דורשת הקפאה ממושכת מראש, הנה כמה עצות לשימוש בה בהצלחה. לחצו כאן >>
מרכיבים
- אפרסקים צהובים גדולים - 5
- מיץ לימון סחוט טרי - 1/3 כוס
- מים - 1/3 כוס
- דבש - 1/4 כוס
- תמצית וניל - 1/2 כפית
- מלח - 1/8 כפית
- בורבון - 3 כפות
הוראות הכנה
- על מנת להכין את הסורבה ניתן קלף את האפרסק או להשאיר אותו לא קולף(כל אחד והעדפה שלו). לאחר מכן נוציא את הגרעין והסיבים ונכניס את האפרסקים למעבד המוזן או לבלנדר עד לקבלת מרקם חלק. התוצאה צריכה להיות כ-3 כוסות של "פירה" אפרסקים(אם יש יותר ניתן לאכול את השאריות).
- נוסיף לרסק האפרסקים את מיץ הלימון, את המים, את הדבש, את הוניל ואת המלח ונערבב. בשלב זה ניתן להכניס למכונת הגלידה ולפעול לפי הוראות היצרן. במידה ואין לכם מכונת גלידה תיצקו את התערובת למגש כך שהיה שכבה דקה של התערובת והכניסו אותו למקפיא. כל שעה תוציאו את התערובת מהמקפיא ותערבבו אותה עם מזלג עד לקבלת מרקם אחיד עד שהסורבה מקבל מרקם רך ויפה(כ4 עד 5 שעות).
רוצים להכין גלידה מקצועית בבית לחצו כאן >>
- לאחר מכן, גם אם הכנתם במכונה או בדרך הידנית ערבבו את הבורבון עם הסורבה.
- העבירו את הסורבה למיכל סגור והכניסו למקפיא עד שיתקשה.
- לפני ההגשה מומלץ להוציא ל10 עד 20 דקות מהמקפיא… ובתאבון!