מתכון לגלידת ענבים
גלידת ענבים עם ריבת ענבים- מהתוכנית של מרתה סטיוארט
יאמי! גלידת ענבים היא בחירה מעולה!
אך רגע לפני שאתם רצים להכין אותה - אם המכונה שלכם דורשת הקפאה מראש - הנה כמה טיפים שמלמדים איך לצלוח את התהליך. לחצו כאן >>
מרכיבים
- חלמונים גדולים - 9
- שמנת מתוקה - 2 כוסות
- סוכר - 12 כפיות
- מקל וניל - 1/2
- מלח - 1/2 כפית
- חלב - 2 כוסות
הוראות הכנה
- כדי להכין ריבה וסירופ מהענבים יש למעוך אותם ביחד עם הסוכר והויטמין C ולהניח במקרר כדי שכל המיץ יצא מהם.
- להעביר אחרי שעה במקרר את הענבים לסיר קטן ולהרתיח עד שהענבים מתבקעים והמיץ מסמיך מעט.
- לסנן לקערה דרך רשת, בלי ללחוץ.ככה רק המיץ יוצא.
- בקערה שניה עם רשת למעוך את הענבים ככה שכל הבשר יצא .
- מתקבלות 2 קערות – אחת עם סירופ ואחת עם מעין ריבה יותר מוצקה. יש לצנן את שתי הקערות במקרר לשעה לפחות.
- בקערה לערבב יחד חלמונים+ 6 כפיות סוכר עד שהם משנים צבע לבהיר
- biבסיר מחממים שמנת +חלב+6 כפיות סוכר ומקל וניל עד שמתחיל לרתוח ומיד מסירים מהאש.
- מערבבים קצת מהשמנת החמה עם החלמונים עד להשוואת טמפרטורות ומוסיפים את כל החלמונים לסיר עם השמנת.
- מוסיפים כפית מלח. מצננים במקרר לפחות 8 שעות עד שהתערובת קרה מאוד.
- מוסיפים לשמנת את הסירופ שיצא מהענבים ומערבבים היטב.מסננים דרך רשת כדי לודא שלא נותרו בתערובת חלקים מוצקים שלא נרצה.
- את ריבת הענבים שהכנו מעבירים למקפיא עד שהיא מוצקה אבל לא קפואה לגמרי.
- את תערובת השמנת מעבירים למכונת גלידה וממשיכים לפי הוראות היצרן.
- מערבבים את הגלידה עם הריבה המוצקה כך שתתערבב ותיצור פסים בכל הגלידה.
- מגישים ליד עוגה חמה וטובה או בגביע. אפשר לקשט בענבים טריים
למי שרוצה להכין לבד ריבת ענבים:
-
2 כוסות ענבים אדומים ומתוקים
-
1/2 כוס + 2 כפיות סוכר
-
1 כפית אבקת ויטמין C – למי שרוצה . לא חובה. עוזר לשמור על הצבע של הענבים
רוצים להכין גלידת בוטיק בבית לחצו כאן >>