מתכון לסורבה מנטה וסורבה בזיליקום

המתכון לסורבה מנטה וסורבה בזיליקום מתאים לכ5 כוסות גלידה

מתכון לסורבה מנטה וסורבה בזיליקום

הוראות הכנה:

(המתכון רשום בהתייחסות למנטה אך הכמויות ואופן ההכנה זהה גם בשימוש בבזיליקום)

  1. 1/2 2 כוסות מים
  2. 1/4 כוס סוכר
  3.  4 תפוחים ירוקים, קולפים, שהוצא מהם הגרעינים ונחתכו לקוביות
  4. 2-3 כוסות בזיליקום או עלי מנטה, בתוספת 1/4 כוס תוספת לקישוט.
  5. 1/2 כוס מיץ תפוחים
  6. 3/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי

הוראות הכנה:

בסיר בינוני, מביאים את המים והסוכר לרתיחה. מוסיפים את התפוחים ומבשלים על אש בינונית במשך כ2-3 דקות, או עד שהתפוחים מתפרקים בקלות עם כפית עץ. מוסיפים את עלי המנטה,  מכסים את הסיר, מסירים אותו מהחום ומאפשרים לו לנוח במשך 10 דקות. מניחים את תערובת בבלנדר עד שהתערובת חלקה. מסננים דרך מסננת עדינה לתוך קערת מתכת, מערבבים ביחד במיץ הלימון ומיץ התפוחים , ומאפשרים לתערובת להתקרר במקרר, או מעל קערה גדולה יותר של מי קרח.

יוצקים תערובת לתוך קערה של יצרנית גלידה ופועלים בהתאם להוראות היצרן. כאשר הסורבה קפואה (היא עדיין תיראה רכה למדי), מעבירים למיכל אחסון, מכסים בחוזקה ומקפאים עד שהם מוכנים לשרת..

לפני ההגשה, מקשטים עם של עלי מנטה (או בזיליקום אם הכנתם סורבה בזיליקום).

ובתאבון!!!

 

לחץ כאן למכונת גלידה ביתית – טלפון 08-9364540

 

 

 

https://cooking.nytimes.com/recipes/5646-mint-sorbet?mcubz=1