מתכון לגלידת שוקולד וחמאת בוטנים

יאמי.. שוקולד וחמאת בוטנים.
מתכון נהדר שמצאתי בבלוג חו"ל וישר רצתי לתרגם לכם כדי שתכינו איתי.
המקור מהבלוג brown eyed baker – כאן

מצרכים :

2 כוסות שמנת
3 כפות קקאו
150 גרם שוקולד
1 כוס חלב
3/4 כוס סוכר
5 חלמונים
1/2 כפית תמצית וניל
20 ממתקי חמאת בוטנים – שוקולד. קצוצים.

במתכון המקורי השתמשו בחטיפים של חברת REESES . כאן בארץ תצטרכו לאלתר או לבקש מחברים שיביאו מחו"ל.

Reese's peanut butter cup

לתערובת חמאת הבוטנים :

1/2 כוס חמאת בוטנים
1/2 כוס שמנת
1/4 כוס סוכר חום בהיר
2 כפות סירופ תירס
הכנה:

1. בסיר מחממים יחד 1 כוס שמנת וקקאו.גלידת שוקולד וחמאת בוטנים
2. מערבבים טוב , מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד ( קצוץ דק) + 1 כוס שמנת
3. בסיר שני מחממים יחד חלב + סוכר + מלח . בקערה טורפים את החלמונים ולאט שופכים עליהם מהחלב החם. מחזירים לסיר וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שמסמיך.
4. מערבבים את שתי התערובות יחד ( שמנת / קקאו + חלב / ביצים) . מוסיפים תמצית וניל ומצננים היטב.
5. מכינים את תערובת חמאת הבוטנים – מערבבים את כל המרכיבים בסיר קטן ומחממים עד שהסוכר נמס .
6. את תערובת השמנת שהצטננה מעבירים למכונת גלידה וממשיכים לפי הוראות היצרן.
7. בשתי הדקות האחרונות מוסיפים לגלידה את ממתקי החמאת בוטנים.
8 לתוך קופסא או כלי הגשה מוזגים בשכבות – פעם גלידה ופעם מתערובת חמאת הבוטנים. מסיימים בשכבה העליונה עם גלידה.

 

לחץ כאן לפרטים וקניית מכונת גלידה או 08-9364540

 

 Recipe for chocolate ice cream and peanut butter