מתכון לגלידת ריקוטה

גלידת ריקוטה קיצית בטעמים שמזכירים את סיציליה והים התיכון

קרדיט למתכון – לדייויד לייבוביץ הנפלא

תרגום וטעויות ( אם יש..) שלנו.

 

מרכיבים:

1 כוס ( 250 מ"ל) שמנתגבינת ריקוטה
1/2 כוס ( 100 גרם) סוכר
מעט מלח
5 חלמונים גדולים
1/4 כוס ( 80 גרם) דבש
2 כוסות ( 500 מ"ל) גבינת ריקוטה
1 כפית מיץ לימון
אפשרות לתוספת : 1 כפית של גראפה או קירש דובדבנים

ניתן להוסיף לגלידה –
1/4 כוס קליפות מסוכרות של לימון או תפוז
1/4 כוס של פיסטוקים קצוצים

הכנה:

בסיר לחמם שמנת+סוכר + מלחגבינת ריקוטה
לטרוף בקערה את החלמונים
כשהשמנת חמה יש להוסיף אותה בהדרגה לחלמונים תוך בחישה מתמדת !
להחזיר את התערובת לסיר ולבשל בזהירות,עד שמסמיך מעט. לא להרתיח !
לסנן את הקרם לקערה המונחת באמבט מים קרים על מנת לצנן.
בבלנדר לערבב קרם+ריקוטה+דבש+ליקר אם בחרתם להוסיף עד שהכל חלק מאוד. להעביר למיכל ולצנן היטב.
להוסיף מיץ לימון ולהעביר הכל למכונת גלידה. להמשיך לפי הוראות היצרן

 

גירסה 2 ללא ביצים –

2 כוסות ריקוטהגלידת ריקוטה
1 כוס חלב או שמנת
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס דבש
1 כפית ליקר קירש או גראפה
לערבב הכל יחד טוב טוב ולצנן.
להוסיף 1 כפית מיץ לימון ולהעביר למכונת גלידה.
להכין לפי הוראות היצרן.
ניתן להוסיף אותן תוספות של קליפות מסוכרות או פיסטוקים או כל אגוז אחר שאוהבים !

 

 

שימו לב שגלידה ללא ביצים קופאת קשה יותר ורצוי להוציא אותה מהמקפיא מעט לפני ההגשה.

למי שרוצה לקרוא ולהנות מהמתכון המקוריבלינק הזה 

לחץ כאן למכונת גלידה ביתית – טלפון 08-9364540