מתכון לגלידת קפה

מתכון לגלידת קפה

גלידת קפה – דייויד לייבוביץ
 

מרכיבים:

1 1/2 כוסות חלב
3/4 כוס סוכר
1 1/2 כוסות פולי קפה
מעט מלח
1 1/2 כוסות שמנת
5 חלמונים
1/4 כפית תמצית וניל
1/4 כפית קפה טחון

לחץ כאן למכונת גלידה ביתית – טלפון 08-9364540

הכנה:
1. לחמם חלב+סוכר+פולי קפה+מלח+ 1/2 כוס שמנת. לא להרתיח ! אחרי החימום להשאיר בטמפרטורת החדר לשעה.
2.  בקערה נקיה להכניס את השמנת שנותרה ומעליה מסננת עדינה.
3. לחמם שוב את החלב עם הקפה( עד שעולים אדים ! לא להרתיח ). בקערה לטרוף את החלמונים ואז לאט למזוג עליהם את החלב החם. חשוב לטרוף כל הזמן כדי שהחלמונים יתחממו אך לא יתבשלו.
4. להחזיר את החלמונים+חלב לסיר ולהמשיך לחמם על אש בינונית תוך כדי ערבוב וגירוד תחתית הסיר עד שהתערובת מתעבה מספיק.
5. למזוג את התערובת הזו דרך המסננת לקערה עם שארית השמנת . ללחוץ על פולי הקפה כדי להפיק מהם מקסימום טעמים ואז להיפטר מהם. להוסיף תמצית וניל וקפה טחון.
6.לקרר את התערובת היטב במקרר ואז להעביר למכונת הגלידה ולהמשיך לפי הוראות היצרן.