מתכון לגלידת פיסטוק

אני אוהב פיסטוק, מאוד אוהב,  

בצלחת של פיצוחים,או בקינוח וכמובן שגם בגלידה

גלידת פיסטוק

המתכון המקורי של דייויד ליבוביץ
 
2 כוסות חלב
1/3 כוס סוכר
2 כפות קורנפלור
200 גרם מחית פיסטוק
כמה טיפות מיץ לימון או תפוז
 
1. מערבבים 1/4 כוס חלב עם הקורנפלור עד שנמס
2. מחממים את שאר החלב בסיר בינוני עם הסוכר
3. כשהחלב כמעט רותח מוסיפים את הקורנפלור ומבשלים על אש קטנה בעדינות כ3 דקות תוך כדי עירבוב כל הזמן
4. מסירים את הסיר מהאש,מעבירים לקערה ומצננים היטב, עדיפות לכל הלילה !
5. אחרי הקירור,לערבב פנימה את מחית הפיבטוק ומיץ לימון עד שהתערובת אחידה וחלקה
6. מעבירים למכונת גלידה וממשיכים לפי הוראות היצרן
דייויד ליבוביץ התחיל לבשל בגיל 16 עד שהגיע למסעדת "שה פניס"  בקליפורניה ( אליס ווטרס)
שם עבד 13 שנה עד לעזיבתו ב1999.
מאז הוא כותב ספרים,בלוגים וכתבות על אוכל טוב. מתגורר בפריז.

 לחץ כאן למכונת גלידה ביתית – טלפון 08-9364540

  
מחית פיסטוק אפשר להשיג בחנויות אפיה מתמחות. שימו לב טוב למה שכתוב על הצנצנת, כמה אחוז מהתערובת הם באמת פיסטוקים .
אל תתפתו לצבע ירוק זרחני במיוחד,סביר בהחלט שהוא נגרם מתוספת צבע מאכל.
גירסה קצרה – מס' 2
 
גלידה ביתית ללא מכונה
 
המרכיבים:
פחית חלב ממותק ומרוכז (כ-400 גרם)גלידת פיסטוק
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כף מחית פיסטוק
חצי כוס פיסטוקים קלופים קצוצים גס
 
 
 
אופן ההכנה:
 
1. בקערה לא גדולה מערבבים טוב יחד חלב ממותק,מחית פיסטוק וגם פיסטוקים קצוצים אם בחרתם להוסיף כאלה.
2. במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה לקצף יציב.
מערבבים בתנועות קיפול שליש מהקצף לתערובת החלב הממותק, מערבבים את התערובת חזרה עם כל הקצף שנותר.
מעבירים לתבנית פלסטיק שטוחה ומקפיאים כמה שעות עד שהגלידה קופאת
 
אפשר להוציא מהמקפיא ולערבל טוב כדי לשבור את הקרח לגושישים קטנטנים וכך להגיע למרקם קרמי יותר.
 
 

לחץ כאן למכונת גלידה ביתית – טלפון 08-9364540

 
דרך אגב – ידעתם שישראל היא אחת מצרכניות הפיסטוק הגדולות בעולם  ?
 
פיסטוק הוא עץ נשיר המגיע לגובה של 10 מטרים. מוצאו מההרים של אירן ואפגניסטן.
לאחר הקטיף,קלפית הפרי מתייבשת ומשנה צבע מירוק לצהוב ונפתחת מעצמה מעט.
בישראל בדרך כלל אוכלים את הפיסטוק קלוי ומומלח. אפשר למצוא אותו בהרבה קינוחים, למשל- בקלוואה,רחת לוקום וכנאפה.