מתכון לגלידת ענבים

 גלידת ענבים עם ריבת ענבים- מהתוכנית של מרתה סטיוארט

 
למי שרוצה להכין לבד ריבת ענבים:
 
2 כוסות ענבים אדומים ומתוקים

1/2 כוס + 2 כפיות סוכר 

1 כפית אבקת ויטמין C – למי שרוצה . לא חובה. עוזר לשמור על הצבע של הענבים

  

 
לגלידה:
 
9 חלמונים גדולים
2 כוסות שמנת מתוקה
12 כפיות סוכר
1/2 מקל וניל
1/2 כפית מלח
2 כוסות חלב
 
 
 
 
 
 
 
הכנה:
 
1. כדי להכין ריבה וסירופ מהענבים יש למעוך אותם ביחד עם הסוכר והויטמין C ולהניח במקרר כדי שכל המיץ יצא מהם.
 
2. להעביר אחרי שעה במקרר את הענבים לסיר קטן ולהרתיח עד שהענבים מתבקעים והמיץ מסמיך מעט.
לסנן לקערה דרך רשת, בלי ללחוץ.ככה רק המיץ יוצא.
בקערה שניה עם רשת למעוך את הענבים ככה שכל הבשר יצא .
מתקבלות  2 קערות – אחת עם סירופ ואחת עם מעין ריבה יותר מוצקה. יש לצנן את שתי הקערות במקרר לשעה לפחות.
 
3. בקערה לערבב יחד חלמונים+ 6 כפיות סוכר עד שהם משנים צבע לבהיר
 
4. בסיר מחממים שמנת +חלב+6 כפיות סוכר ומקל וניל עד שמתחיל לרתוח ומיד מסירים מהאש.
 
5. מערבבים קצת מהשמנת החמה עם החלמונים עד להשוואת טמפרטורות ומוסיפים את כל החלמונים לסיר עם השמנת.
 
מוסיפים כפית מלח. מצננים במקרר לפחות 8 שעות עד שהתערובת קרה מאוד.
 
6.מוסיפים לשמנת את הסירופ שיצא מהענבים ומערבבים היטב.מסננים דרך רשת כדי לודא שלא נותרו בתערובת חלקים מוצקים שלא נרצה.
 
7.את ריבת הענבים שהכנו מעבירים למקפיא עד שהיא מוצקה אבל לא קפואה לגמרי.
 
8. את תערובת השמנת מעבירים למכונת גלידה וממשיכים לפי הוראות היצרן.
 
מערבבים את הגלידה עם הריבה המוצקה כך שתתערבב ותיצור פסים בכל הגלידה.
 
מגישים ליד עוגה חמה וטובה או בגביע. אפשר לקשט בענבים טריים