מתכון לגלידת מסטיק

גלידת מסטיק ערבית

החומרים:
 
4 כוסות חלב
כוס ורבע סוכר
3 כפות קורנפלור, או אבקת סחלב (אפשר להשיג בחנויות תבלינים)
1/2 כפית מסטיקא טחונה (אפשר להשיג בחנויות תבלינים)
1 כפית מי ורדים
 

לחץ כאן למכונת גלידה ביתית – טלפון 08-9364540

הכנה:
 
בסיר בינוני מחממים את החלב
מורידים מהאש ממש לפני הרתיחה
בקערה קטנה ממיסים את הקורנפלור או הסחלב במעט מים קרים,  רק עד שנמס
מחזירים את סיר החלב לאש נמוכה
מוסיפים לחלב את תערובת הקורנפלור/סחלב תוך ערבוב כל הזמן
ממשיכים לבשל עד שהתערובת מסמיכה
ממיסים את המסטיקא במעט מים רותחים ומוסיפים אותה ואת מי הורדים לחלב ומערבבים
מניחים לתערובת להתקרר
 
מעבירים למכונת גלידה, ופועלים לפי ההוראות
 
 
גלידה מסטיק הוא הכינוי הידוע לגלידה דביקה ונמתחת.
בתור ילדים אהבנו לנסוע ליפו ,להסתכל בהתפעלות על הגלידריה של הבולגרים ולאכול שם גלידה מסטיק דביקה כלכך שהרגשנו שהטעם והריח נשארים איתנו עוד יומיים אחר כך..
 
גלידה מסטיק עושים מחלב או שמנת עם אבקת סחלב או קורנפלור ובתוספת של מסטיקא שהוא בעצם שרף של עץ האלה.מכאן  גם השם "אלת המסטיק".
 
היום כבר ממש קשה למצוא גלידה מסטיק בגלידריות ונשארנו עם שתי ברירות – לנסוע לאכול בטורקיה או להכין בבית.
 
אמנם תבלין המסטיקא הוא אחד היקרים שיש ובטח לא בכל חנות תבלינים אפשר למצוא אותו במלאי ,אבל במחיר כרטיס טיסה אחד אפשר לקנות הרבה ממנו שיספיק לשנים רבות.
 
אז זה הזמן להפשיל שרוולים ,להיכנס למטבח ולשחזר רגעי קסם מהילדות.