מתכון לגלידת וויסקי דבש

לטעם הדומיננטי של הוויסקי מצטרף כאן דבש שמעדן את הגלידה

 חומרים:
 
300 מ"ל שמנת מתוקה
60 מ"ל וויסקי
60 מ"ל דבש
4 חלמונים גדולים
 
  
הכנה :
 
להקציף שמנת ולהוסיף לה את הוויסקי בהדרגה
לחמם את הדבש בסיר קטן ,בינתיים לטרוף את החלמונים .
להוסיף לאט לאט את הדבש החם והנוזלי לחלמונים. ולהמשיך לטרוף עד שהם בצבע בהיר ומקבלים מעט נפח
לקפל את השמנת לתוך החלמונים בעדינות
 
להקפיא ל 3 שעות בתבנית. רצוי אחרי כשעה להוציא ולערבב טוב. ככה כמה פעמים בהפרשים של שעה, כדי להגיע למרקם קרמי ולא של קרטיב
 
או
 
להעביר למכונת גלידה ולהמשיך לפי הוראות היצרן
 
 
וויסקי ודבש
הוויסקי
 
מגיע במגוון טעמים אדיר, אולי צריך קצת להתרגל אליו אבל מי שישקיע בכך זמן ומאמץ ( ובו נודה על האמת..גם כסף) ימצא עולם עשיר ומעניין.
 
בהרבה מתכוני שפים אפשר למצוא שימוש בוויסקי בזכות הטעמים שלו, ממתכוני בשר וקדירה ועד לקינוחים.
 
 
דבש
 
הוא אחד המתוקים הטובים שהעניק לנו הטבע. יש דבש בהרבה טעמים וזה תלוי היכן רעו הדבורים ואיזה צוף שתו.
 

לחץ כאן למידע ורכישת מכונת גלידה או 08-9364540

Whiskey Ice Cream Recipe Honey