מתכון לגלידת זעפרן ללא ביצים

בשנים האחרונות מתרבים חילוקי הדעות בנושאי תזונה שונים. הרבה מאכלים שפעם החשבנו כבריאים עומדים במרכזו של ויכוח . גם הביצים הן חלק מויכוח שכזה. יש הטוענים שאין הן בריאות כלל או שאין לאכול כי הן אינן חלק בתזונה טיבעונית, ויש הטוענים לזכותן.

 
ישנם הרבה מתכונים שניתן בקלות יחסית לשנות כך שיתאימו לכל טעם וגישה תזונתית.
 
הנה לפניכם עיבוד של מתכון לגלידה ללא ביצים.
 
מרכיבים:
 
1 כוס סוכר
1 כפית זעפרן
1 כפית מי ורדים
תמצית וניל
4 כוסות שמנת
 
 
 
הכנה:
 
1. לחמם יחד 1/4 כוס שמנת עם הסוכר, מי ורדים,וניל והזעפרן לחמש דקות עד שהסוכר נמס לגמרי.
 
2. לצנן במקרר.
 
3. לערבב את שאר השמנת עם השמנת שהומתקה, להעביר למכונת גלידה ולפעול לפי ההוראות.
 
 

לייעוץ אישי בקניית מכונת גלידה לחץ כאן או 08-9364540

 
 
מהו הזעפרן ?
זעפרן הוא תבלין המופק מהצלקת של פרח הזעפרן (Crocus sativus), סוג של כרכום השייך למשפחת האירוסיים.
 
מוצאו  של הזעפרן הוא צפון הודו (קשמיר), ומשם נדד והגיע גם לארצות ערב ולאירופה.
 
תבלין הזעפרן נמכר בצורת אבקה או בצורתו המקורית, שהיא חוטים כתומים-חומים.
 
מקור השם מהמילה אספר (أَصْفَر), כלומר צהוב בערבית, ומכאן נגזר שם התבלין (זעפרן – زَعْفَرَان).
 
 
 
הזעפרן נחשב ליקר שבתבלינים (מחיר גרם אחד של זעפרן הוא כ-10 דולר אמריקאי). מחירו הגבוה של תבלין זה נובע מהקושי הרב בהפקתו,
 
מאחר שכל פרח ממנו מופק התבלין פורח פעם אחת בשנה בלבד, בכל פרח ישנן שלוש צלקות והן נקטפות אך ורק באופן ידני.
להפקת חצי ק"ג של התבלין היקר נדרשים כ-35,000 עד 100,000 פרחים. הפריחה מתרחשת בחודשים אוקטובר ונובמבר וגשם עלול להזיק לפרחים.
השימוש בזעפרן היה ידוע כבר מימי קדם, הן לצורך בישום ותיבול והן למרפא ואף ידוע כאחד מסממני הקטורת‏
בימי הביניים התייחסו לזעפרן כאל סם המשרה אהבה, כתרופה למחלת הנפילה ולטיפול בכאבי עיניים.
 
במטבח נהוג להשתמש בו בעיקר כתוספת לתבשילים ומרקים שונים,
כמו למשל, בהכנת ריזוטו איטלקי. הוא מהווה גם מרכיב מרכזי בליקר סטרגה.
 
תבלין הזעפרן משמש להכנת מאכלים פרסיים ונפוץ גם בהרבה מאכלים הודיים ומרוקאים.
למי שמתעניין שווה לקרוא –
 
 

לחץ כאן למידע ורכישת מכונת גלידה או 08-9364540