מתכון לגלידת זביונה ועוגיות

זה מה שקרה יום אחד במטבח כשניסיתי לשחק במתכונים ולבדוק ממה אפשר להכין גלידה…

מצרכים –

250 מי"ל חלב

200 מי"ל שמנת

2 כפיות תמצית זביונה ( להשיג בחנויות מתמחות)

50 ג' עוגיות מכל סוג – כתושות. אצלי מה שהיה בארון זה עוגיות שוקולד צ'יפס…

כאלה –

 

הכנה-

לערבב יחד סוכר,שמנת וחלב  בסיר על אש קטנה

להוסיף לתערובת תמצית זביונה או זביונה מוכנה בבית.

לקרר את התערובת טוב במקרר

למי שיש מכונת גלידה , להכניס את התערובת  למכונת גלידה  ל 25 דקות בערך,

לעצור את  מכונת הגלידה ולהוסיף את העוגיות לתערובת

להמשיך במכונת גלידה  עוד 10 דקות בערך עד שהכל מתגבש יחד.

למידע נוסף לחץ כאן או צלצל 08-9364540

למי שאין מכונת גלידה – קצת יותר מסובך ודורש עבודה.

יש להעביר את התערובת לתבנית ולהקפיא אותה טוב, להוציא ולערבב כך שכל הקרח ישבר.

חוזרים על ההקפאה והעירבוב כמה פעמים עד שהתערובת נעשית קרמית ו"גלידתית".

בעירבוב האחרון מוסיפים את שברי העוגיות.

 

ועכשיו סיפור מאיפה הגיע הרעיון…

מצד אימי אני איטלקיה, ובאירועים חגיגיים אנחנו אוהבים לאכול זביונה.

זביונה היא מין קציפת ביצים חמימה יחד עם יין מתוק וחלמונים. נכון שזה נשמע ממש כמו מתכון לגלידה ?

את הזביונה מכינים מהקצפת חלמונים עם סוכר ויין מתוק מעל קערת מים רותחים – מה שנקרא בן מארי.

מאוד מקובל להגיש אותה מעל פירות טריים או בפני עצמה.

וככה יום אחד כשניסיתי להמציא מתכון חדש לגלידה, הגעתי לגלידת זביונה!

לחץ כאן לפרטים ורכישת מכונת גלידה או 08-9364540

ממליצה לכם בחום לנסות להכין בבית גם את המתכון לזביונה וגם את המתכון לגלידה.

 Recipe Ice Cream and cookies Zabaione