מתכון לגלידת ג'ינג'ר (זנגביל)

אני אוהבת מאוד אוכל תאילנדי ובמטבח האסיאתי הג'ינג'ר הוא כוכב,

אז עלה לי הרעיון לנסות  להכין פעם מתכון לגלידה איתו.

והנה התוצאה –

מצרכים:

200מי"ל חלב

200 מי"ל שמנת מתוקה

150 גרם סוכר

4 חלמונים

מעט מלח

שורש ג'ינג'ר

 

לחץ כאן למכונת גלידה ביתית – טלפון 08-9364540

אופן ההכנה:

לקלף ולחתוך את השורש לחתיכות קטנות

לחמם חלב בסיר עם הג'ינג'ר עד לרתיחה. להוריד מהאש ולצנן.

לסנן את החלב ולהוציא את הג'ינג'ר כי עכשיו כבר כל הטעם הטוב עבר לחלב ונספג בו.

לטרוף יחד  חלמונים+מלח+סוכר

להוסיף את החלב והשמנת לתערובת החלמונים

למי שיש מכונה יכול עכשיו להכניס כל החומרים למכונת גלידה ולהמשיך לפי הוראות היצרן.

 

למי שאין מכונת גלידה – לא נורא !

 

אפשר להעביר את התערובת לתבנית, להקפיא ולהוציא כל 3-4 שעות ולערבב טוב טוב

העירבוב ישבור את הקרח לגושים קטנטנים ונקבל גלידה במרקם חלק יותר וקרמי.

רצוי לערבב פעמיים שלוש ולמי שיש כוח להתאפק עד האכילה אפילו ארבע..

 

לחץ כאן למכונת גלידה ביתית – טלפון 08-9364540

 

ולמי שתוהה ומתלבט –  מהו ג'ינג'ר ??

צמח רב שנתי שגדל בעיקר בארצות חמות, בבישול משתמשים בשורש שלו והוא נותן טעם של לימון חריף.

בבישול האסיאתי, ההודי ואפילו התימני והאירופאי אפשר למצוא מתכונים עם ג'ינג'ר.

ברפואה האלטרנטיבית הוא מומלץ נגד בחילות ובתה.

 

רוצים לדעת עוד –  תקראו בקישור הבא – ג'ינג'ר

 

Ginger Ice Cream Recipe