מתכון לגלידת בטטה

מתוך "על השולחן"

קרדיט לשף קונדיטור מוטי יוסף

 

מתכון לגלידה יוצאת דופן ומעוררת עניין,אין ספק שאם תגישו אותה תרוויחו מיד שני דברים –

הראשון והעיקרי הוא כמובן גלידה מצוינת וטעימה,

השני הוא נושא שיחה מסביב לשולחן וחוויה שהאורחים שלכם לא ישכחו כלכך מהר.

 

אז מה צריך ?

 

לחץ כאן למכונת גלידה ביתית – טלפון 08-9364540

 

מרכיבים:

480 מ"ל שמנת מתוקה

180 גרם סוכר

חצי כפית ג'ינג'ר, טחון טרי

8 חלמונים

0 45 גרם מחית בטטה מבושלת.

(כדאי לבחור בטטה טריה ויפה,לקלף אותה ולבשל במעט מים. אחרי שהבטטה מתרככת אפשר למעוך אותה טוב במזלג או מעבד מזון.)

5 1 גרם קינמון טחון

 

אופן הכנה:

בסיר קטן מרתיחים את השמנת עם סוכר וג'ינג'ר. שימו לב לרתיחה שלא תישרף השמנת.

טורפים את החלמונים  טוב טוב בעזרת מטרפה ידנית, ותוך כדי כך יוצקים מעט מהשמנת החמה על הביצים

כדאי לערבב במרץ כדי שלא נקבל ביצים מבושלות !. מערבבים היטב ויוצקים את יתרת השמנת.

מבשלים את התערובת מעל להבה נמוכה, תוך כדי עירבוב, עש שמתחילות לעלות בועות קטנות. להיזהר בשלב הזה – אין צורך להרתיח !!

מקררים מיד מעל קערה עם קרח כדי להפסיק את הבישול בזמן.

מסננים, ומוסיפים את מחית הבטטה והקינמון. מערבבים טוב את כל החומרים יחד.

 

עכשיו יש שתי אפשרויות –

למי שיש מכונת גלידה , מקפיאים במכונת גלידה, כ- 30 דקות, או עד לצמיגות הרצויה.

 

למי שאין מכונת גלידה , אפשר להעביר את הכל לתבנית ולהכניס למקפיא.

 

אחרי חצי שעה בערך , מוציאים מהמקפיא ומערבבים טוב כדי לשבור את הקרח שנוצר לגושים קטנים ומקפיאים שוב.

ככל שנערבב ונשבור את הקרח יותר פעמים תתקבל לנו גלידה יותר רכה ונעימה בפה.

 

לחץ כאן למכונת גלידה ביתית – טלפון 08-9364540

Sweet potato ice cream recipe